Πλήθος πιστών στην περιφορά της εικόνας του πολιούχου αγίου της Ξάνθης

Πλήθος πιστών υποδέχθηκε στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης την εικόνα του Πολιούχου της πόλης με τη συνοδεία της εικόνας της Παναγίας της Καλαμιώτισσας.

Τον πολιούχο της Άγιο τίμησε την Δευτέρα το βράδυ η Ξάνθη με την περιφορά της εικόνας την οποία ακολούθησε πλήθος πιστών. Τιμητικά Αγήματα, η Φιλαρμονική του Δ΄ Σ.Σ., η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης, καθώς και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών, Ποντίων, Σαρακατσάνων και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης μέ παραδοσιακές στολές  αποτέλεσαν την λιτανευτική πομπή, η οποία διασχίζοντας τους γραφικούς δρόμους του οικισμού της Παλαιάς Ξάνθης κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της Πόλεως, όπου κάτω από το ιστορικό Ρολόι τελέσθηκε Αρτοκλασία κατά την οποία ευλόγησε τούς Άρτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος.

Το θεολογικό μήνυμα της ημέρας μετέφερε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Στις  εορταστικές εκδηλώσεις μετείχαν ακόμη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ο εκ Ξάνθης καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος καθώς επίσης και όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.