Θλιβεροί μάρτυρες οι ξεραμένες φλαμουριές στην περικλεούς, σχεδιασμός για το πρασίνισμα της περιοχής

Θλιβερή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Περικλέους με κατάξερα δέντρα και παρτέρια και μάλιστα σε μια περιοχή που πνίγεται από το τσιμέντο και κάθε πράσινη νότα αποτελεί ζωτική επιλογή για τις γειτονιές.

Οι φλαμουριές που στολίζουν τα παρτέρια της Περικλέους και οι οποίες κάθε άνοιξη πλημμυρίζουν τις γειτονιές με το άρωμά τους στέκουν δυστυχώς τους τελευταίους μήνες θλιβεροί μάρτυρες της εγκατάλειψης του δρόμου αφού τα κίτρινα φύλλα μαρτυρούν τον αργό θάνατο λόγω ξηρασίας αλλά και εγκατάλειψης από πλευράς δήμου.

Την κατάσταση στην περιοχή ωστόσο παραδέχεται ο αντιδήμαρχος πρασίνου κύριος Ηλιάδης όχι μόνο σε ότι αφορά στα δέντρα αλλά και στα κατάξερα παρτέρια τα οποία εάν τύχουν της φροντίδας της υπηρεσίας μπορούν να μετατρέψουν τον δρόμο σε έναν πράσινο παράδεισο.

Η Περικλέους βρίσκεται δυστυχώς σε μια περιοχή που κατακλύζεται κυριολεκτικά από το τσιμέντο δείγμα της λανθασμένης οικιστικής ανάπτυξης που υιοθετήθηκε πριν από δεκαετίες. Κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα έδιναν οι νησίδες που προορίζονταν για μια πράσινη όαση με δέντρα και λουλούδια προς όφελος του αστικού περιβάλλοντος. Ωστόσο η λάθος αντίληψη όλων των διοικούντων μετέτρεψε τις νησίδες σε θλιβερούς κατάξερους χώρους με τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων που έχουν απομείνει να μαρτυρούν πως το πράσινο στη ζωή μας μπαίνει δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα.