28 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου θερινό εργαστήρι αστρονομίας από τους ROBOSPECIALISTS

Μία εβδομάδα γεμάτη αστέρια και πλανήτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Θερινό Εργαστήρι Αστρονομίας . Μία αξιόλογη πρωτοβουλία των Robospecialists με στόχο να εισάγει τα παιδιά στην ερασιτεχνική αστρονομία μέσα από μια σειρά πέντε εκπαιδευτικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.

Την μελέτη του ουρανού και των φαινομένων του θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για μία ολόκληρη εβδομάδα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο θερινό εργαστήρι Αστρονομίας που πραγματοποιούν ROBOSPECIALISTS από τις 28 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά. Θα μάθουν για τα εντυπωσιακά φαινόμενα του διαστήματος μέσω γαιοραμάτων, προγραμμάτων ψηφιακής απεικόνισης και πειραμάτων επίδειξης ενώ ταυτόχρονα θα κατασκευάσουν λειτουργικά αστρονομικά όργανα, από απλά υλικά, και τέλος θα χρησιμοποιήσουν και παρατηρησιακό εξοπλισμό για να μπορέσουν να κάνουν μια πρώτη επαφή με την παρατηρησιακή αστρονομία.

Να τονίσουμε ότι το εργαστήριο αστρονομίας απευθύνεται σε μαθητές που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στην Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού ή στην Α Γυμνασίου και ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γουναλάκης  Παύλος ενημέρωσε για τους τρόπους που μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στον ουρανό του πλανήτη μας συμβαίνουν παράξενα και θαυμαστά φαινόμενα. Μέσω του θερινού εργαστηρίου αστρονομίας  θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του ουρανού και να μυηθούν σε ουράνιες διαδρομές γεμάτες εκπλήξεις αλλά και  γνώσεις .