Αποκρουστική η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή απέναντι από τον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό

Στην εποχή που ζούμε, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η προσπάθεια ανάπτυξης  εάν δε συμβαδίσει  με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής καταλήγει σε αδιέξοδο. Τα σκουπίδια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης αφού η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή απέναντι από τον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό, στην οδό Καβάλας, λόγω της απόθεσης απορριμμάτων και λογής άλλων υλικών είναι όντως αποκρουστική.

Λένε πως τα σκουπίδια είναι ο αδιάψευστος δείκτης του πολιτισμού μας. Στην οδό Καβάλας απέναντι από τον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή είναι όντως αποκρουστική λόγω των πολλών απορριμμάτων και της δυσοσμίας που αναδύεται .  Μία εστία μόλυνσης που δημιουργείται  με κλαδέματα και σκουπίδια  και λογής υλικά που εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι πολιτισμένοι κατά τα άλλα συνδημότες μας και είναι ένα δυσάρεστο γεγονός και  σίγουρα  οι ευθύνες αυτού δεν βαραίνουν μόνο τον δήμο. Παρόμοιες εικόνες παρουσιάζουν και άλλες περιοχές  ενώ είναι γνωστό ότι για τη δημιουργία τους την ευθύνη φέρουν κάποιοι δημότες που δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τους συνδημότες τους. Για τον μη έγκαιρο καθαρισμό τους την ευθύνη φέρει ο δήμος. Ένας δήμος όμως που δεν έχει και πολλά περιθώρια δράσης, λόγω των μειωμένων -λόγω κρίσης- κονδυλίων που έχει στη διάθεσή του.  Πάντως, εκτός από την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων που έχει ο δήμος, μεγάλες είναι και οι ευθύνες των ίδιων των δημοτών. Διότι τα απορρίμματα και αυτές τις εικόνες τις δημιουργούν πρωτίστως οι πολίτες. Φυσικά οι πολίτες έχουν εμποτισθεί με μια λάθος νοοτροπία. Ο δήμος είναι υπεύθυνος διαχρονικά και γι αυτό, για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία.

Η Καθαριότητα της πόλης είναι δείκτης πολιτισμού

Η προσπάθεια για μια καθαρή πόλη απαιτεί κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ο δημότης πρέπει να σέβεται το δημόσιο χώρο, όπως ακριβώς και τον ιδιωτικό του χώρο. Γιατί ό,τι μας περιβάλλει είναι και αυτό που μας χαρακτηρίζει. Η καθαριότητα μιας πόλης είναι δείκτης του πολιτισμού της. Για να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο καθαριότητας και δημόσιας υγείας απαιτείται  η συνδρομή  και η υπεύθυνη συμμετοχή όλων μας.  Δυστυχώς  οι ανεύθυνες συμπεριφορές κάποιων συμπολιτών μας δυσχεραίνουν το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ανοιχτές σακούλες σκουπιδιών έξω από τους κάδους, , ακαθαρσίες ζώων στα πεζοδρόμια, ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με τα σκουπίδια, διογκωμένοι κάδοι με σκουπίδια τη στιγμή που στο απέναντι πεζοδρόμιο υπάρχουν άλλοι κάδοι άδειοι συνιστούν προβλήματα για τη δημόσια υγεία και αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης.