19Α Δημητρεια Δαφνώνα 2017  με Γιώργο Μαργαρίτη και  Έλενα Παπαϊωάννου

Ένα τριήμερο με συναυλίες και παιδικές θεατρικές παραστάσεις θα μας προσφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος Δαφνώνα στα πλαίσια των Γιορτών Νέστου.  Για 19η χρονιά τα Δημήτρεια Δαφνώνα πλάι στο Νέστο, θα προσφέρουν στο κοινό στιγμές διασκέδασης αλλά και  πολιτιστικής  και πνευματικής ανάτασης.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος  Δαφνώνα στα πλαίσια των Γιορτών Νέστου θα πραγματοποιήσει συναυλία με τον  Γιώργο Μαργαρίτη και  με την Έλενα Παπαϊωάννου πλάι στο Νέστο με είσοδο 10 ευρώ, ενώ την Κυριακή 13 Αυγούστου το Θέατρο του Βορρά θα παρουσιάσει την παιδική θεατρική παράσταση «Πήτερ Παν» μία παράσταση που πετάει στην πλατεία του χωριού με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την συναυλία του καλλιτέχνη Σάββα Φιλίππου.

Κάθε καλοκαίρι λοιπόν εδώ και 19 χρόνια στον Δαφνώνα Ξάνθης στην ορεινή Σταυρούπολή διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Δημήτρεια Δαφνώνα». Οι εκδηλώσεις νεολαίας και πολιτισμού γίνονται στην όχθη του Νέστου, στο ύψος του Δαφνώνα. Πρόκειται για ένα θεσμό που επιχειρεί και επιτυγχάνει όλα αυτά τα χρόνια να φέρει σε επαφή το κοινό της περιφέρειας με την απαράμιλλου φυσικού κάλους περιοχή της Κοιλάδας του Νέστου και παράλληλα να ψυχαγωγήσει το κοινό σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, δίπλα στα νερά του Ποταμού της Ζωής, του Νέστου.  Ένα φεστιβάλ πολιτισμού, περιπέτειας, ρομαντισμού και περιπλάνησης στις φυσικές ομορφιές της Κοιλάδας του Νέστου που δημιουργούν με μεράκι οι άνθρωποι της περιοχής.