Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Περιαστικό άλσος άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής που την έσβησε εν τη γενέσει

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Περιαστικό Δάσος της Ξάνθης  ευτυχώς χωρίς να πάρει διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δεν πρόλαβε καλά καλά να σβήσει ο απόηχος από το χθεσινό ρεπορτάζ του Καναλιού 6 για την προστασία του περιαστικού άλσους και δυστυχώς την Πέμπτη το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν οι  χειρότεροι φόβοι από την φωτιά που ξέσπασε στο ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Σταυρούπολης δίπλα στο δρόμο και προς την πλευρά του ποταμού Κόσυνθου.

Άμεσα μετακινήθηκαν έξι οχήματα και αρκετοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πρόλαβαν τη φωτιά σε έρπουσα μορφή και την κατέσβεσαν αμέσως πριν επεκταθεί στα δέντρα αφού λόγω των ανέμων αλλά και των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, θα μπορούσε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, αν δεν υπήρχε έγκαιρη επέμβαση ενώ η Αστυνομία, με άνδρες της ΔΙΑΣ, ρύθμισε προσωρινά την κυκλοφορία στο σημείο, μέχρι την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Από τη φύση της φωτιάς και το σημείο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τσιγάρο που πέταξε κάποιος οδηγός και προκάλεσε την πυρκαγιά ενώ πιο απίθανη είναι η εκδοχή του εμπρησμού λόγω του σημείου αν και προς το παρόν η πυροσβεστική δεν δίνει καμία άμεση απάντηση περιμένοντας την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Κατά σύμπτωση την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην ΠΕ Ξάνθης ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας το ερχόμενο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Έτσι άμεσα στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θ. Ηλιάδης και ο εντεταλμένος πολιτικής προστασίας Π. Ταρενίδης. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Νίκος Εφραιμίδης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ξάνθης Γ. Καφούτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανος και εκπρόσωποι του στρατού. Να υπενθυμίσουμε κλείνοντας πως με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο (εργασίες, μπάρμπεκιου, καύση ξηρών χόρτων/απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσών κλπ) καθώς και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων ή άλλων εύφλεκτων υλών, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.