Κανείς λόγος ρήξης των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των δηλώσεων Βούτση – Καμένου

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Πάνος Καμμένος κάθε ενδεχόμενο τριβών και ρήξεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαφωνία του με τη φράση του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ, ότι η σημερινή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. «Αν ψάχνουν λόγο ρήξης κάνουν λάθος» , είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ειλικρινής».

Με την γνωστή λαϊκή ρήση «Όλα του γάμου δύσκολα» σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη αυτό που φάνηκε ως ενδοκυβερνητική κρίση με αφορμή τις δηλώσεις τόσο του προέδρου της Βουλής όσο και του ομολόγου του των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφορικά με το ζήτημα της Ορθοδοξίας και του ρόλου της στην σημερινή κοινωνία. Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου επέμεινε στην απόφαση για κοινή πορεία των δύο κομμάτων μέχρι της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, παρά τις εμφανείς ιδεολογικές τους διαφορές, τις οποίες και αναγνώρισε.

Στις δηλώσεις του Πάνου Καμένου αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους».