Ρατσιστικό και απάνθρωπο χαρακτήρισε ο Γιάννης Κουρπαλίδης το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συνδέσμου ιδιωτικών σχολείων

Με αφορμή τις θέσεις του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων που προκάλεσαν σάλο το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν την άρνησή τους στην  φοίτηση στα ιδιωτικά σχολεία μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ο κ. Κουρπαλίδης μεταφέρει τη δική του άποψη και χαρακτηρίζει  ως ρατσιστική και απάνθρωπη την εν λόγω ανακοίνωση.

Την άρνηση τους να δεχτούν ΑμεΑ στα ιδιωτικά σχολεία εξέφρασε ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), κίνηση την οποία ο κ. Κουρπαλίδης  χαρακτήρισε ως «ρατσιστική και απάνθρωπη ενώ παράλληλα τόνισε ότι η εκπαίδευση για ένα άτομο με αναπηρία είναι πολλή σημαντική για την διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσής του.

Πάντως αυτό που γεννά βαθύ προβληματισμό  είναι  το πώς αντιλαμβάνονται οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας τον θεσμικό τους ρόλο  και κυρίως ότι δεν κατανοούν ότι η  καταπολέμηση των διακρίσεων δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή αλλά θεμελιώδη υποχρέωση όλων και πρωτίστως των εκπαιδευτικών φορέων. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση.