Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων  από το λιμενικό τμήμα του Πόρτο Λαγος

Έκτακτο δελτίο τύπου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους αφού οι ημέρες αυτές χαρακτηρίζονται από θυελλώδεις ανέμους γεγονός που απαιτεί αυξημένη προσοχή τόσο από πλευράς αλιέων όσο και λουομένων.

Ποδαρικό με μελτέμια έκανε ο Αύγουστος αφού πριν καλά καλά μπει ήρθαν και οι θυελλώδεις άνεμοι για τους οποίους μάλιστα το λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους εξέδωσε έκτακτο δελτίο τύπου προειδοποιώντας για τα μποφόρ που θα πνέουν στο θρακικό πέλαγος και εφιστώντας την προσοχή αλιέων και λουομένων αυτές τις ημέρες

Στο μεταξύ με αφορμή πρόσφατο περιστατικό θανάτου ηλικιωμένου άνδρα τη Δευτέρα 31.07.2017 στην παραλία «Μυρωδάτου» Νομού Ξάνθης αλλά και περιστατικά παρ΄ ολίγον πνιγμού ενός αλλοδαπού 27 ετών στις 22-7 στο Μυρωδάτο και ενός παιδιού 3 ετών στην παραλία Ερασμίου το περασμένο Σάββατο,  το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά για μία ακόμη φορά την προσοχή των συμπολιτών μας στην τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια λήψης θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα:

  • την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.
    ● Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.
    ● Τα άτομα που δεν γνωρίζουν κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά, πρέπει να κολυμπούν με παρέα και οπωσδήποτε στα ρηχά, καθώς πτώση τους στην θάλασσα λόγω απώλειας ισορροπίας, κυματισμού κτλ. μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.