Σε παύση ο Πρύτανης του ΔΠΘ μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας

Απομακρύνθηκε οριστικά από τη θέση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από τη θέση του καθηγητή πολιτικών μηχανικών ο Αθανάσιος Καραμπίνης. Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Γαβρόγλου θέτει σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντά του τον κ. Καραμπίνη, μέχρι την οριστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ. Όπως αναγράφεται στην απόφαση, οι απαντήσεις που έδωσε εγγράφως ο Αθανάσιος Καραμπίνης εστάλησαν εκπρόθεσμα και επιπλέον «δεν κρίθηκαν επαρκείς». Ο Καραμπίνης παραπέμπεται «εν όψει της βαρύτητας και της ιδιαιτερότητας των αποδιδόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».

Την απομάκρυνση του κυρίου Καραμπίνη σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης σημειώνοντας ότι «…ο κ. Καραμπίνης αναζητά στήριξη και συμπαράσταση από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Φιλοδοξεί να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές στον Νομό Ξάνθης και δε διστάζει να χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο για τους ιδιοτελείς σκοπούς του. Η Ν.Δ με κοινοβουλευτική ερώτηση απαίτησε να κουκουλωθεί η υπόθεση, όπως ακριβώς συνέβαινε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έδειχναν διαχρονικά ανοχή στην κακοδιαχείριση του ΔΠΘ. Η μάχη ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι εθνική υπόθεση και αφορά το σύνολο της κοινωνίας».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυρίου Καραμπίνη ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του κυρίου Γιαννακίδη αλλά και του κυρίου Στογιαννίδη. Το γάντι σήκωσε όπως ήταν φυσικό ο κύριος Στογιαννίδης σημειώνοντας ότι ο κύριος Καραμπίνης προσπαθεί να στρέψει αλλού τα βλέμματα και να δώσει πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεση. Οι εξελίξεις στο Δημοκρίτειο αναμένεται να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, το κλίμα μεταξύ των ακαδημαϊκών μετά το άκουσμα της είδησης είναι τεταμένο, ενώ είναι εμφανές πια πως ακόμα και στη Σύγκλητο οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες. Νέος πρύτανης αναμένεται να αναλάβει ένας εκ των στενών συνεργατών του Αθ. Καραμπίνη, ο αντιπρύτανης καθηγητής Ιατρικής  Σταύρος Τουλουπίδης.