Από τις 15/7 μέχρι τις 10/9 θα είναι κλειστό το περιαστικό δάσος για λογούς πυρασφάλειας

Σύσκεψη με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εθελοντικών ομάδων όπως οι Σαμαρείτες και το Σώμα Προσκόπων συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, με στόχο την προστασία του περιαστικού δάσους της Ξάνθης και άλλων σημείων του νομού μας κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Η φύλαξη του περιαστικού δάσους από δυνάμεις της πυροσβεστικής με δύο οχήματα, όπου το ένα θα περιπολεί στην περιοχή του περιαστικού άλσους και το δεύτερο μεταξύ των μοναστηριών Αρχαγγελιώτισσας και Καλαμούς καθώς και με δυνάμεις εθελοντών αποφασίστηκε στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Επίσης αποφασίστηκε να κλείνει το περιαστικό μόνο σε περιπτώσεις που ο βαθμός επικινδυνότητας θα είναι υψηλός εξαιτίας των καιρικών συνθηκών

Καταγραφή οχημάτων και πεζών από τους Σαμαρείτες στα πλαίσια περιφρούρησης του περιαστικού δάσους

Με την καταγραφή των ατόμων αλλά και των οχημάτων που θα περάσουν από τη θέση ταξιάρχη δηλαδή από την στροφή προς την εκκλησιαστική σχολή,   θα συμβάλλουν οι Σαμαρείτες στην περιφρούρηση του περιαστικού δάσους .

Ο μήνας που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς λόγω των ανέμων που πνέουν σε όλη την χώρα αλλά και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός και Εθελοντικές οργανώσεις αναλαμβάνουν την περιφρούρηση των περιοχών με σκοπό την διαφύλαξη αυτού του τεράστιου φυσικού πλούτου που διαθέτει  η περιοχή μας..του δάσους της.