«Δίψασε» κατοίκους και παραθεριστές η πολύωρη διακοπή υδροδότησης στον δήμο Αβδήρων

Μόνιμους κατοίκους των οικισμών του δήμου Αβδήρων αλλά επίσης παραθεριστές και επισκέπτες τα παραλιακής του ζώνης ταλαιπώρησε η μεγάλη βλάβη που είχαμε στο αντλιοστάσιο του δήμου, με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή στην τροφοδοσία με πόσιμο νερό πολλών οικισμών, εξοχικών αλλά και επιχειρήσεων.

Σε μία πρωτοφανή βλάβη που παρόμοιά της έχει να εμφανιστεί από το 1988, αποδίδει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων, Νίκος Χατζόπουλος,, το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση σε πολλές περιοχές μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

Οι αυξημένες πάντως ανάγκες για πόσιμο νερό λόγω της αύξησης του τουρισμού στην περιοχή φαίνεται να έχουν κινητοποιήσει και τον δήμο σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται πλέον.

Επικριτικός πάντως απέναντι στην δημοτική αρχή ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμο για ανοργανωσιά και ολιγωρία σε προβλήματα που ήταν ήδη γνωστά.

Η ταλαιπωρία πάντως ήταν για όλους μεγάλη αφού η διακοπή της υδροδότησης κράτησε πολλές ώρες προβληματίζοντας όσους σκέφτονται τους οραματισμούς του τοπικού δήμου για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με το άνοιγμα και του κάμπινγκ Μυρωδάτου, αφού οι ανάλογες υποδομές αυτή τη στιγμή δείχνουν να μην επαρκούν.