Υποχρεωτικά τα POS και για τους δικηγόρους  λέει το υπουργείο οικονομικών

Κανονικά θα εφαρμοσθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση POS για τη διενέργεια συναλλαγών με κάρτες σε μιά σειρά επαγγέλματα έως τις 27 Ιουλίου 2017 μεταξύ των οποίων και στους δικηγόρους.

Κανονικά θα εφαρμοστεί και στους δικηγόρους η υπουργική απόφαση που προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση POS για τη διενέργεια συναλλαγών με κάρτες έως τις 27 Ιουλίου 2017 διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο οικονομικών τονίζει η υποχρέωση τοποθέτησης POS στα δικηγορικά γραφεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων παρά την αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου. Εφόσον λοιπόν δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα δε συντρέχει λόγος οι δικηγόροι να μη συγκαταλέγονται στα επαγγέλματα αυτά τα οποία εφαρμόζουν το μέτρο.

Σύμφωνα με την Αρχή η υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS στο βαθμό που αφορά τους δικηγόρους βρίσκεται εκτός ορίων νομοθετικής εξουσιοδότησης καθώς οι πελάτες των δικηγόρων δεν μπορούν να θεωρηθούν καταναλωτές, γνώμη στην οποία αντιτίθεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς η Αρχή δεν είναι αρμόδια να κρίνει κάτι τέτοιο, ενώ το ίδιο ισχύει και με την υποχρεωτική πληρωμή ποσών άνω των 500 ευρώ στους δικηγόρους μέσω τραπεζικών λογαριασμών.