30 Στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης

C

Περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης με δρύες και πουρνάρια κατέκαψε τελικά η φωτιά που ξέσπασε στις 7:15 το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Νέας Σάντας Ροδόπης. Στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι πρώτες εικασίες κάνουν λόγο για πτώση κεραυνό που προκάλεσε την πυρκαγιά σε δύσβατη ορεινή έκταση στην περιοχή της Νέας Σάντας του νομού Ροδόπης για την οποία χρειάστηκε να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες μονάδες της πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές. Ο τελικός απολογισμός δεν έχει ευτυχώς θύματα ή υλικές ζημιές, αφού η φωτιά ξέσπασε σε φαράγγι της ορεινής περιοχής όμως χάθηκε δασική έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Παρά το ότι τέθηκε τελικά υπό έλεγχο νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο για να ελέγξουν τυχόν αναζοπυρώσεις.

Με δεδομένο πάντως ότι ήδη το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και ήδη έχουμε περάσει το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν, η προσοχή όλων μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να προστατέψουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας που είναι ίσως από τους πλέον ανέγγιχτους στην χώρα μας.