Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στην περιφερειακή οδό των Αβδήρων –  οδηγίες από την πυροσβεστική για την αποφυγή πυρκαγιών

Πυρκαγιά μικρής  έκτασης,  είχαμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην περιφερειακή οδό των Αβδήρων και πιο συγκεκριμένα στην Μάνδρα όταν ένας ελκυστήρας  που μετέφερε μπάλες με άχυρο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτές έπιασαν φωτιά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί η φωτιά στις άκρες του δρόμου και στην παρακείμενη περιοχή. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης , οι πυρκαγιά κατασβέστηκε αφού κατέκαψε λίγα ξερά χόρτα και βλάστηση.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στην περιφερειακή οδό των Αβδήρων και πιο συγκεκριμένα στην Μάνδρα όταν ένας ελκυστήρας  που μετέφερε μπάλες με άχυρο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτές έπιασαν φωτιά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί η φωτιά στις άκρες του δρόμου και στην παρακείμενη περιοχή. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής  ήταν άμεση και η φωτιά τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο.

Ο κ. Ρούτσιος με αφορμή αυτό το ευτυχώς μικρής έκτασης συμβάν  και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιών  καλεί τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα  και να αποφεύγουν τις εργασίες που έχουν σχέση σπινθήρες ή φωτιά, όπως οξυγονοκόλληση ή χρήση τροχού   διότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων μία σπίθα μπορεί να καταλήξει σε μεγάλη καταστροφή.

Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας. Μπορεί μία πυρκαγιά να μην φαίνεται απειλητική αλλά πολλές φορές η αμέλεια και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να αποβούν μοιραίες. Προσέχουμε λοιπόν προκειμένου να μειωθούν τα δυσάρεστα αυτά συμβάντα με τις απρόβλεπτες συνέπειες και πολλές φορές τα αναρίθμητα θύματα και τις ζημιές.