Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Εναρκτήριο λάκτισμα στην πορεία ενοποίησης της κεντροαριστεράς το συνέδριο της δημοκρατικής συμπαράταξης

Για το εναρκτήριο λάκτισμα στην πορεία της ενοποίησης ενός χώρου που ταλαιπωρήθηκε απίστευτα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πορεία της προς ένα ενιαίο χώρο εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ Σωκράτης Ξυνίδης.

 «Εάν ο κύριος Βενιζέλος θέλει να φτύνει τον εαυτό του είναι δικό του πρόβλημα

Η δομή ωστόσο της Δημοκρατικής Συμπαράταξη δηλαδή εάν θα είναι ένας πολυκομματικός σχηματισμός ή ένας ενιαίος πολιτικός χώρος θα καθοριστεί στο οργανωτικό της συνέδριο. Πάντως προς την δεύτερη λύση φαίνεται πως γέρνει η πλάστιγγα για τον Σωκράτη Ξυνίδη ενώ σε ότι αφορά στα πρόσωπα  που εξακολουθούν και διχάζουν τον χώρο ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η επομένη του συνεδρίου στο οποίο αποφασίστηκε ο νέος πολιτικός φορέας να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία βρίσκει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και με νέο σύμβολο που έχει εμφανείς επιρροές από τον Γιώργο Γαΐτη, καθώς απεικονίζει πέντε πρόσωπα σε διαφορετικά χρώματα που κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση και συμβολίζουν τα πέντε σχήματα που την απαρτίζουν.