Οι Μάσκες έπεσαν λέει ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου για τη στάση ΠΟΕ ΟΤΑ και Ν.Δ  για τους συμβασιούχους

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Ωστόσο αντιρρήσεις εξακολουθεί να εκφράζει η ΠΟΕ ΟΤΑ ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος σημείωσε πως πάγια θέση των δήμων είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ενώ έκανε λόγο για ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε η κυβέρνηση.

ΟΙ μάσκες έπεσαν σημείωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου καθώς τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει λύση στην ομηρία των συμβασιούχων ξεσηκώνονται οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ λίγο μετά την ψήφιση της τροπολογίας όπου έγιναν δεκτές οι προτάσεις για μη καθορισμό ορίου ηλικίας και τον αποκλεισμό των ιδιωτών από τα απορρίμματα.

Τυπική η απεργία της πέμπτης λέει ο Δημήτρης Γαλανόπουλος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους Ξάνθης κάνει λόγο για δύο θετικά στοιχεία που προέκυψαν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις για το σύνολο της τροπολογίας προσθέτωντας μάλιστα για τυπική επί της ουσίας απεργία η οποία έχει ήδη προκηρυχθεί για την Πέμπτη.  Πάντως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στην Ξάνθη δεν άφησαν την πόλη να κατακλυσθεί από σκουπίδια παρά τις κινητοποιήσεις τους.

Πάγια θέση των δήμων οι μόνιμες θέσεις εργασίας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έκανε λόγο για ομηρία των δήμων και για ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε σκοπίμως η κυβέρνηση ενώ επανέλαβε πως πάγια θέση των δήμων είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίας.

Να σημειώσουμε πως υπέρ της διάταξης που προβλέπει νέες παρατάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 και σύνταξη, έως τότε, νέων οργανογραμμάτων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων με πριμοδότηση των σημερινών συμβασιούχων και  χωρίς όριο ηλικίας) ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.  Καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι, ενώ Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».