Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού, με τα πλαστικά καπάκια που μάζευαν εδώ και τέσσερα χρόνια, αγόρασαν ένα καινούριο αμαξίδιο για ένα μαθητή της 1ης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού, με τα πλαστικά καπάκια που μάζευαν εδώ και τέσσερα χρόνια, αγόρασαν ένα καινούριο αμαξίδιο για ένα μαθητή της 1ης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου  Ξάνθης, που το είχε ανάγκη. Οι μικροί μαθητές έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι τελικά δεν έχει χαθεί ούτε η ανθρωπιά, ούτε η αλληλεγγύη που οφείλουμε να έχουμε όλοι μας  και  κυρίως σαν μέλη μίας μικρής κοινωνίας. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού, με τα πλαστικά καπάκια που μάζευαν εδώ και τέσσερα χρόνια, αγόρασαν ένα καινούριο αμαξίδιο για ένα “πρωτάκι” στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Η κίνηση  των παιδιών είναι πραγματικά συγκινητική  και αξίζει να τονιστεί και η πρωτοβουλία του συλλόγου Αγάπη για την ζωή που οργανώνει και ενημερώνει  με εθελοντές τον κόσμο και μαζεύει τα καπάκια, από τους χώρους συλλογής τους. Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που δίνουν η εταιρείες ανακύκλωσης για έναν τόνο πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών είναι περίπου  150-180 ευρώ. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει από 500 έως 1000 ευρώ. Άρα φανταζόμαστε όλοι πόσο μεγάλες ποσότητες χρειάζονται για την αγορά ενός αμαξιδίου, κάτι που όμως κατάφεραν με υπομονή και επιμονή τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πετεινού και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό.