Η προθεσμία πληρωμής ασφαλίστρων οχημάτων παρατείνεται έως τις 14 Ιουλίου, απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Η παράταση δόθηκε λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ.
«Μετά το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε με τα ανασφάλιστα οχήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» το πρόστιμο των 250 ευρώ το οποίο είχε σταλεί ακόμη και σε νομοταγείς πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι τις 14 Ιουλίου ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα-παράβολα των 250 ευρώ για τους 1,151 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα. Το υπουργικό συμβούλιο έκρινε σκόπιμο ότι θα πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους.
Παράλληλα, επειδή μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το αυτοκίνητό τους ή το μηχανάκι τους είτε έπεσαν θύματα των λαθών που υπάρχουν στα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κ.λπ.), μέχρι τις 15 Ιουλίου που θα ξεκινήσει νέα διασταύρωση θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.