«Επεα Πτερόεντα». Οι υποσχέσεις του δημάρχου για την ασφάλεια των πεζών επί της Βενιζέλου

Ανοιχτή επιστολή καταπέλτη για τον δήμο Ξάνθης απέστειλε η κυρία Άν Μαρί Μυκονιάτη αναφορικά με τη χρήση του οικοπέδου που βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Αφορμή η καταπάτηση του πεζοδρομίου από τους οδηγούς οι οποίοι δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς.

Μπορεί η κυρία Αν Μαρί Μυκονιάτη να έχει ατύπως διαθέσει το οικόπεδο επί της Βενιζέλου, που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της, στη χρήση των πολιτών προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης ελλείψει άλλων, ωστόσο η ασυνειδησία των οδηγών στερεί από τους πεζούς το δικαίωμα να κυκλοφορούν ασφαλώς. Γεγονός που προκάλεσε την δημόσια παρέμβασή της ζητώντας να υπάρχει η ανάλογη ευαισθησία. Ωστόσο αυτό δεν είναι ένα καινούργιο θέμα αφού εδώ και δύο χρόνια η ιδιοκτήτρια επικοινώνησε με τον ίδιο τον δήμαρχο ζητώντας την ασφάλεια των πεζών χωρίς ωστόσο οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη.

Να σημειώσουμε ότι η ιδιοκτήτρια εξέτασε και το ενδεχόμενο αξιοποίησης ή μίσθωσης του χώρου προκειμένου να γίνει πάρκινγκ χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δυνατόν λόγω των απαγορεύσεων της εφορίας νεωτέρων μνημείων. Ωε εκ τούτου προτίμησε να διαθέσει τον χώρο προς εξυπηρέτηση των συμπολιτών της κάτι όμως που τελικά δημιούργησε άλλου είδους προβλήματα ως προς την ασφάλεια των πεζών αφού ο δήμος παρά τις υποσχέσεις εξακολουθεί να παραμένει απλός παρατηρητής. Τη στιγμή μάλιστα που με υπαιτιότητά του η πόλη έχει ήδη χάσει 400 και πλέον θέσεις στάθμευσης.