Σκληρή επίθεση Κουτσουμπα στην κυβέρνηση για το 2ο μνημόνιο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη η τριήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην ΑΜ-Θ ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Παρασκευή. Την Παρασκευή μιλώντας από την Ξάνθη ο κύριος Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο όπως είπε μνημόνιο και για την τροπολογία που αφορά στα εργασιακά την οποία χαρακτήρισε δολοφόνο. Παράλληλα αναφερόμενος στη μειονότητα έκανε λόγο για προπαγάνδα της Άγκυρας που ανοίγει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη.

Απευθύνοντας την πρώτη ομιλία του σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, την Παρασκευή, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα επιπλέον 2 και… μνημόνια που έχουν ψηφίσει, δεν θα έχουν πού να σταθούν σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας». Επι πλέον πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προχωρά στη Βουλή σε ένα ακόμα πραξικόπημα. Με διαδικασία κατεπείγοντος φέρνει μέσα σε λίγες ώρες μια τροπολογία – δολοφόνο των εργατικών δικαιωμάτων, των εργατικών -λαϊκών – συνδικαλιστικών ελευθεριών, μέτρα συμπληρωματικά στο 4ο μνημόνιο, που πάλι η ίδια έφερε και ψήφισε, λέγοντας ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα.

«Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, οι σκεπτόμενοι ακόμα άνθρωποι αυτού του τόπου, πρέπει να τους κηρύξουν νέο ανένδοτο αγώνα, μέχρι την οριστική ανατροπή του σάπιου συστήματός τους και του πολιτικού του προσωπικού, με όποια ταμπέλα και αν εμφανίζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, συνέχισε ο κύριος Κουτσούμπας γιατί έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι που συνοδεύουν τα μνημόνια. Σημαίνει να επιστραφούν πίσω στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους αυτά που έχασαν με τα μνημόνια. Κι αυτό βέβαια δεν το λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως δεν το λέει ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν υπερασπίζονται το δικό τους σχέδιο για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

«Επικίνδυνη η προπαγάνδα της Αγκύρας που ανοίγει ζήτημα εθνικής μειονότητας στη Θράκη»

Αναφερόμενος εξάλλου στην περιοχή και στην μειονότητα ο κύριος Κουτσούμπας έκανε λόγο για υπαρκτά ζητήματα που αφορούν στην εκλογή μουφτή, η εκπαίδευση, στα βακούφια και άλλα, τα οποία προσπαθούν οι αστικές και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις να τα εντάξουν στις αντιθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ έκανε λόγο για ισχυρή προπαγάνδα που ανοίγει ζήτημα εθνικής τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Ο λαός μας, κατέληξε ο κύριος Κουτσούμπας, πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, που έχει σχέση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και τη μόνιμη επιδίωξή της για μορφές «συγκυριαρχίας» στο Αιγαίο, για διεύρυνση των «γκρίζων ζωνών», αλλά και όλων των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν στα Βαλκάνια, με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να γίνουν «θρυαλλίδα» γενικότερης ανάφλεξης.