Δυο Μπλακ Άουτ λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή στην Ξάνθη

Σε βλάβη μετασχηματιστή οφείλονται τα δύο μπλακ άουτ που είχαμε στην Ξάνθη, το πρώτο αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στις 1 τα ξημερώματα, ενώ το δεύτερο νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πάντως βρίσκονται ήδη στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης που βρίσκεται στην δυτική είσοδο της πόλης από Καβάλα ενώ η ηλεκτροδότηση γίνεται κανονικά μέσω του δεύτερου μετασχηματιστή.

Η ευνοϊκή χρονική συγκυρία, με την απουσία μεγάλης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγω παγωνιάς ή καύσωνα, περιόρισε την έκταση του προβλήματος που παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης της Ξάνθης αλλά και της ορεινής περιοχής του νομού, στην δυτική είσοδο της πόλης, σε δύο διακοπές ηλεκτροδότησης στη μια τα ξημερώματα της Κυριακής για 50 περίπου λεπτά και στις 6:06’ το πρωί της Δευτέρας για 40 ακόμη λεπτά.

Τρόποι αντιμετώπισης όμως εξετάζονται από τους αρμόδιους και για τον περιορισμό της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο της ρευματοκλοπής. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει νέο εγχειρίδιο που να αφορά τις ρευματοκλοπές από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το οποίο αναμένεται να ανατρέψει ριζικά όλο το σημερινό status αναφορικά με τις ρευματοκλοπές. Μετά την ψήφιση του σχετικού κώδικα αναμένεται πλέον η έκδοση και αποστολή στις μονάδες το εγχειρίδιο αυτό το οποίο πλέον θα θεωρεί ως ρευματοκλοπή και άλλες πράξεις των καταναλωτών, διευρύνοντας τον ορισμό της, επιβάλλει συγκεκριμένα και υψηλότερα πρόστιμα σε όσους επιδίδονται στην συγκεκριμένη δραστηριότητα και επιβάλλει πολύ μεγαλύτερα ποσά στα τέλη επέμβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ που θα ασχολούνται με τέτοιες περιπτώσεις.