Το… μεγαλείο της σταλινικής σοβιετικής ένωσης ζήλεψε η Ξάνθη, ανδριάντας 2,5 μέτρων του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Τα μεγαλεία της σταλινικής Ρωσίας φαίνεται πως αναπολούν ο σύλλογος για το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο δήμος Ξάνθης αφού το δημοτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για την ανέγερσή του ύψους δυόμισυ μέτρων.

Το θέμα της προτομής του Κ. Καραμανλή όπως έχει προταθεί από το Σύλλογο που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης την Τετάρτη, εγκρίνοντας  τη σχετική απόφαση που έχει λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πριν από 10 μέρες. Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων Ξυνίδη, Ανταμπούφη και Κολλάρου ενώ για πρώτη φορά έγινε γνωστό ότι θα έχει ύψος 2,5 μέτρα. Άρα δεν πρόκειται για προτομή αλλά για ανδριάντα.

«Θα κάνω ένα σύλλογο με 23 άτομα και θα φέρω πρόταση να γίνει προτομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» είπε ο Γιάννης Τσεγγελίδης στην έναρξη της συνεδρίαση ο οποίος μάλιστα έθεσε ερωτήσεις στο μέλος του συλλόγου Γιάννη Χρηστίδη αναφορικά με τον σκοπό και τα μέλη του. Τη συζήτηση έκλεισε  με ένα σύντομο σχόλιο ο Δήμαρχος λέγοντας ότι στη δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση επίδειξης πολιτικής κυριαρχίας.