Ικανοποίηση Ξυνίδη από τη συμμετοχή για την ενεργοποίηση των δημοτών και την δημιουργία αυτοδιοικητικής πλατφόρμας

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Θανάσης Ξυνίδης από την ανταπόκριση στο κάλεσμα που έκανε προς την παράταξη προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα του δήμου και να διαμορφωθεί  η πολιτική πλατφόρμα θέσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα οδηγήσει και σε ανοιχτή συνδιάσκεψη γύρω στον Σεπτέμβριο.

Το θέμα μας σήμερα  δεν είναι πώς θα κατεβούμε στις επόμενες εκλογές και ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί αλλά να πείσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να ενδιαφερθεί για το Δήμο, να μάθει τα πάντα, να δημιουργηθεί μια δομή που θα διαμορφώσεις προτάσεις και απόψεις.» Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Ξυνίδης έδωσε στο στίγμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ προκειμένου να δημιουργηθεί εκείνη η πολιτική πλατφόρμα που θα φέρει την ανατροπή στον Δήμο Ξάνθης.

Το παρόν έδωσε όπως ήταν φυσικό και ο πρωτεργάτης της παράταξης Χρίστος Πούλιος ο οποίος μπορεί να παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου για να ανοίξει δρόμο σε νέα στελέχη δεν παραιτήθηκε όμως από το όραμα της Κοινωνίας Δημοτών. Σύμφωνα με το πλάνο θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής πολιτών που ενδιαφέρονται ενώ θα συσταθούν θεματικές επιτροπές που θα επιβλέπει ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Βασιλούδης και θα έχουν ως θέμα το Κυκλοφοριακό, την Καθαριότητα και τα αδέσποτα, το πράσινο, τον αθλητισμό, την Παλιά Πόλη, τον Πολιτισμό, τα Έργα και τον προγραμματισμό, τις υπηρεσίες, την Εκπαίδευση, τη συγκοινωνία, την ακίνητη περιουσία και το Δροσερό.

Παράλληλα θα γίνουν αντίστοιχες ομάδες με τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομική, υπό την επίβλεψη των κατά περίπτωση μελών δημοτικών συμβούλων. Ειδικότερα για το μείζον θέμα της ηγεσίας ο κύριος Ξυθνίδης σημείωσε πως «όταν θα έχει ωριμάσει η διαδικασία αυτή, θα προκύψουν και οι προτάσεις για την ηγεσία της παράταξης. Όσο πιο φρέσκια θα είναι η πολιτική μας πρόταση θα είναι και η επιλογή του προσώπου, όχι από άποψη ηλικίας αλλά από άποψη φθοράς» κατέληξε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών.