Ανεπαρκής ο καθαρισμός  στο πάρκο με τα παπάκια παρά την ύπαρξη μόνιμου υπαλλήλου στον χώρο

Αντιδράσεις προκάλεσε το ρεπορτάζ του Καναλιού 6 για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο με τα παπάκια όπου σύμφωνα με τους πολίτες η δυσωδία είναι αφόρητη ενώ μέσα στη λιμνούλα καταγράφηκε και νεκρό πτηνό.

Ήταν μόλις την Δευτέρα όταν η κάμερα του Καναλιού 6 βρέθηκε, κατόπιν καταγγελιών, στο πάρκο με τα παπάκια για να καταγράψει σκηνές ντροπής με αποκορύφωμα την ύπαρξη νεκρού πτηνού μέσα στην λιμνούλα σε κοινή θέα στα μάτια των μικρών παιδιών που βρίσκονταν στον χώρο. Ερωτώμενος για το θέμα αυτό ο αρμόδιος αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Θωμάς Ηλιάδης σημείωσε πως η υπηρεσία βρίσκεται στο χώρο κάθε Παρασκευή προκειμένου να τον καθαρίσει ενώ υπάρχει και μόνιμος υπάλληλος

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι για το ποιες είναι τελικά οι αρμοδιότητες του υπαλλήλου που βρίσκεται καθημερινά στο πάρκο αν όχι να καθαρίζει συχνά τον χώρο και τη λιμνούλα. Και αν τα καθήκοντά του έχουν να κάνουν μόνο με την επίβλεψη τότε ποιος είναι αρμόδιος να ειδοποιήσει για τα νεκρά πουλιά στη λιμνούλα; Ερωτήματα στα οποία ελπίζουμε να πάρουμε απάντηση χωρίς βέβαια οι ευθύνες να μετατίθενται στον υπάλληλο αλλά στους προϊσταμένους τους. Και κάτι ακόμη. Όσοι γνωρίζουν από πτηνά θα πρέπει να ξέρουν πως ο καθαρισμός των κλουβιών μια φορά την εβδομάδα είναι ανεπαρκής. Ευκαιρία λοιπόν ο δήμος να αλλάξει τον προγραμματισμό καθαριότητας και το πλάνο για το συγκεκριμένο σημείο και αν δεν μπορεί θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει ένα απλό πάρκο αναψυχής χωρίς τα πτηνά τα οποία και ταλαιπωρούνται και δίνουν μια κάκιστη εικόνα.