Εικόνες ντροπής που μπορεί να σημαδέψουν ένα παιδί στο πάρκο με τα παπάκια

Καταστάσεις ντροπής κατέγραψε για άλλη μια φορά η κάμερα του Καναλιού 6 στο πάρκο με τα παπάκια αφού όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι πολίτες ένας χώρος απόδρασης δυστυχώς αφήνεται στην μοίρα του και λειτουργεί αποτρεπτικά για μικρούς και μεγάλους αφού οι εικόνες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμη και σκληρές.

Μπορεί το λάλημα του πετεινού να είναι ένας γνωστός ήχος για τους μεγαλύτερους ωστόσο αποτελεί κάτι άγνωστο για τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στο τσιμέντο. Όπως άγνωστα είναι τα παγώνια, τα παπάκια και άλλα πτηνά το οποίο γνωρίζουν μόνο από την τηλεόραση. Αυτή την πραγματικότητα αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ο δήμος, χρόνια πριν και δημιούργησε το πάρκο με τα παπάκια. Ένας πραγματικά όμορφος χώρος που στοχεύει στο να δεχθεί γονείς, παππούδες και παιδιά για να δουν από κοντά του πουλιά και να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης. Ως εδώ καλά. Τι γίνεται όμως με την πραγματικότητα στο όμορφο αυτό σημείο της πόλης; Μιλάμε πράγματι για ένα περιβάλλον που καλλιεργεί οικολογική συνείδηση παράλληλα με την μάθηση και την ψυχαγωγία ή μήπως αντίθετα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν αφού αυτό που επικρατεί είναι η βρωμιά, η δυσωδία, η εγκατάλειψη ακόμη και η βαρβαρότητα;

Κι αν κάποιος παραβλέψει όλα τα άλλα δεν μπορεί να παραβλέψει το νεκρό πουλί μέσα στην λίμνη με τα παπάκια το οποίο μπορεί να σημαδέψει τον τρυφερό ψυχισμό ενός μικρού παιδιού. Αν λοιπόν ο δήμος το μόνο που έχει να προσφέρει είναι τέτοιες εικόνες και μια απαράδεκτη κατάσταση τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το κλείσει. Ίσως έτσι κάνει μεγαλύτερο καλό στην πόλη και στα μικρά παιδιά.