Με έντονη την συμμετοχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ η απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη

Από  την συμμετοχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ξάνθης που ήταν έντονη και ενίσχυσε σημαντικά την κινητοποίηση που ξεκίνησε μπροστά στο τοπικό εργατικό κέντρο και συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης, χαρακτηρίστηκε η κοινή απεργία της Τετάρτης για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη. Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικούς απατεώνες που εξαπάτησαν τους εργαζόμενους με τις εξαγγελίες τους υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε διακηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός.

Στην κυβέρνηση όμως επιτέθηκε και ο πρόεδρος ου σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ξάνθης με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο να προαναγγέλλει και νέες κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων αρχής γενομένης με την αποχή που θα πραγματοποιήσουν από τα καθήκοντά τους το προσεχές σαββατοκύριακο και τη νέα 48ωρη απεργία που προκηρύσσεται την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23/5. Στις υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν όμως στάθηκε και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, με τον Γιάννη Μπούτο να τονίζει ότι όχι μόνο έχει πάρει πίσω όλα όσα είχε εξαγγείλει αλλά έχει προχωρήσει και πολλά βήματα παραπέρα παραμένοντας αρεστή στους δανειστές.

Προσπάθησε πάντως να δικαιολογήσει την πολύ χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην σημερινή απεργία, καλώντας παράλληλα όμως τους πάντες σε κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης. Συνολικά η κινητοποίηση, αν και δεν στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία αφού ήταν χαρακτηριστική η απουσία τόσο των εργαζομένων στον ιδιωτικό όσο και των συναδέλφων τους στον δημόσιο τομέα, διασώθηκε από την παρουσία των εργαζομένων στους δήμους οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή και ειδικά οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ.