Για το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου και για την κοινωνία και για την οικονομία κάνει λόγο ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας, προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να εργαστεί στα δύο χρόνια που έχει μπροστά της για την μείωση της ανεργίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Τις μηχανές μπροστά βάζει η κυβέρνηση για τα επόμενα δύο χρόνια που έχει μπροστά της μετά την επίτευξη της συμφωνίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα της χώρας που είναι η ανεργία και η παραγωγική ανασυγκρότηση.
Βέβαια ο κύριος Γιαννακίδης μιλά για μια δύσκολη συμφωνία σε ότι αφορά στις συντάξεις και στο αφορολόγητο ωστόσο επισημαίνει την σημασία των αντίμετρων και της αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλιστα σε ένα δύσκολο διαπραγματευτικά πλαίσιο, που δίνει την δυνατότητα να βγει η χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων. Σε ότι αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευσης ο βουλευτής Ξάνθης κάνει λόγο για στρατηγικό αδιέξοδα αφού είχε ποντάρει στην μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ανατροπή της κυβέρνησης. Ως προς την θέση της Νέας Δημοκρατίας να μη ψηφίσει τα αντίμετρα ο κύριος Γιαννακίδης σημειώνει.
Έτσι η κυβέρνηση έχει μια καθαρή διετία μπροστά της προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να αξιοποιήσει το σύνολο των παραγωγικών της δυνατοτήτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της.