Πτώση των καυσίμων στην Ξάνθη ελέω φθηνής βενζίνης από την Βουλγαρία

Εντυπωσιακή πτώση παρουσιάζουν οι τιμές των καυσίμων στην Ξάνθη καθώς οι επαγγελματίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό από την Βουλγαρία και μάλιστα σε ένα σκληρό περιβάλλον για τον κλάδο . Κατά πέντε λεπτά φθηνότερα αγοράζουν τη βενζίνη οι Ξανθιώτες οδηγοί αφού οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν πέσει εντυπωσιακά σε μια προσπάθεια του κλάδου να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό των Βουλγάρων συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ Την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μείωση του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. «Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», αναφέρει η ΟΒΕ.

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, προσθέτει, και την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα καύσιμα από 1.1.2017 και του πετρελαίου θέρμανσης από 15.10. 2016. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι από τις υψηλότερες της ΕΕ-28», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται επίσης για την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που οδηγεί όπως υποστηρίζει σε νέα αύξησή τους, για το σύνολο των ασφαλισμένων επαγγελματιών.