Κομιστής καλών νέων στην Ξάνθη για τους οικιστές του ΟΕΚ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας

Στην Θράκη βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας στα πλαίσια μιας μεγάλης καμπάνιας που αφορά στους δικαιούχους του πρώην οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Ο κύριος Νεφελούδης βρέθηκε την Πέμπτη στην Ξάνθη όπου επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ και το Εργατικό Κέντρο ενώ το απόγευμα ενημέρωσε τους οικιστές του οργανισμού για τις ρυθμίσεις που ήδη προωθούνται.

Τέλος στην αβεβαιότητα βάζει το υπουργείο εργασίας στους οικιστές του πρώην οργανισμού εργατικής κατοικίας με ρύθμιση που ήδη έχει ψηφιστεί προκειμένου να μην βρεθούν στον αέρα λόγω σφαλμάτων του παρελθόντος όπως έκανε γνωστό από την Ξάνθη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Σε ότι αφορά στο θέμα των εργασιακών σχέσεων  και της αδήλωτης εργασίας ο κύριος Νεφελούδης αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για την αδήλωτη εργασία ο οποίος ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία αλλά και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν έστω και οριακή πρόκριση της συμβάσεων πλήρους απασχόλησης.

Μάλιστα ο κύριος Νεφελούδης έφθασε στην περιοχή της Θράκης κομίζοντας καλά νέα καθώς πέρα από  τη ρύθμιση για τους οικισμούς του οργανισμού εργατικής κατοικίας και τη διεύρυνση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής έρχεται να προστεθεί και η λύση για την ΕΝΚΛΩ στην Κομοτηνή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ξάνθη ο κύριος ΝΕφελούδης επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο όπου η διοίκηση του έθεσε τα προβλήματα των εργαζομένων που είναι κοινά άλλωστε σε όλη τη χώρα αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο νομό και στο ίδιο το εργατικό. Στις επτά η ώρα το απόγευμα εξάλλου συναντήθηκε με τους οικιστές του πρώην οργανισμού εργατικής κατοικίας όπου τους ανακοίνωσε τις λύσεις που έχουν προκριθεί για τα σπίτια ενώ σε συνομιλία του με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου γνωστοποίησε ότι ήδη το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις και για τους δανειολήπτες του οργανισμού.