Στα όριά τους οι αγρότες του ερασμίου από τις καταστροφές που προκαλούν τα αγριογούρουνα – Χ. Ζεϊμπεκ υπαρκτό και σοβαρό το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η ύπαρξη αγριόχοιρων στην περιοχή του Ερασμίου αφού οι αγρότες υφίστανται καθημερινά ζημιές στην παραγωγή καθώς τα ζώα φθάνουν σχεδόν ως την αυλή τους. Για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος αναγνωρίζει την σοβαρή κατάσταση και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων.

Στα όριά τους έφθασαν πλέον οι αγρότες της περιοχής του Ερασμίου οι οποίοι βλέπουν τους αγριόχοιρους να καταστρέφουν την παραγωγή τους χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτε, ζητώντας από την πολιτεία να διασφαλίσει τόσο τον πληθυσμό των ζώων όσο όμως και τους ίδιους.

Θέση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει παίρνει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν ΖεΪμπέκ σημειώνοντας πως κατ’ εξαίρεση οι αγρότες που υφίστανται ζημιά θα αποζημιώνονται άμεσα ενώ αναγνωρίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων. Ένα θέμα πραγματικά σοβαρό για τους  παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται χωρίς να μπορούν να αντιμετωπίσουν την επιδρομή των προστατευόμενων ζώων.