Επιφυλακτικός ο Χρήστος Μετιος  για τη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον Αλέξη Τσιπρα

Ουδέτερη και επιφυλακτική μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση της ηγεσίας της ΠΑΜΘ για την συνάντηση των 13 περιφερειαρχών της χώρας με τον πρωθυπουργό που επίκεντρό της είχε την περιφερειακή ανάπτυξη. Με μία πολύ λιτή και αόριστη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της η περιφέρεια ΑΜΘ  προτιμά να τηρήσει μία ουδέτερη και μάλλον επιφυλακτική στάση απέναντι στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τετάρτη με τους 13 περιφερειάρχες όλης της χώρας.

Η δίκαιη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη άλλωστε που ζήτησε ο πρωθυπουργός να σχεδιαστεί από τους περιφερειάρχες καθώς και οι δικές τους τοποθετήσεις στην τρίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσαν ουσιαστικά μόνο την απαρχή μιας διαδικασίας που θα συνεχιστεί και στο μέλλον με νέες συναντήσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που θα εξειδικεύσουν τις δράσεις, τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στην κατεύθυνση αυτή τόσο από την κάθε περιφέρεια χωριστά όσο και από την κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν οι περιφερειάρχες της χώρας, που στην πλειοψηφία τους άλλωστε στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, παραμένουν προσεκτικοί και σχετικά επιφυλακτικοί αναμένοντας τις πρωτοβουλίες πλέον από την κυβερνητική πλευρά.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρει:

«Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Στη σύσκεψη τέθηκε το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Για αυτόν τον λόγο θα διοργανωθούν, το επόμενο διάστημα, 13 περιφερειακά συνέδρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και τον Υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα.»