Συνάντηση Τσίπρα με Περιφερειάρχες για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας και με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες της χώρας. Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τους περιφερειάρχες για την ανταπόκριση τόνισε την ανάγκη μιας ουσιαστικής συζήτησης ώστε να σχεδιάσουν από κοινού την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα μια  ευκαιρία που δεν πρέπει να τη χαθεί.

Τη σημασία της συνεργασίας κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ενώ το παρόν έδωσαν ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.