Ένταση στην επιτροπή ποιότητας ζωής λόγω της ανάκλησης άδειας μικροπωλητών

Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι της Πέμπτης στην επιτροπή ποιότητας ζωής όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα της ανάκλησης αδειών μικροπωλητών που εκθέτουν τα προϊόντα τους στο παζάρι της Ξάνθης λόγω σωρευμένων χρεών. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δημόσια παραδοχή του κυρίου Κυριακίδη ότι στο αδιέξοδο που έφθασαν οι μικροπωλητές την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο δήμος καθώς δεν φρόντισε για την καταβολή των υποχρεώσεών τους ως όφειλε.

Παράταση από την επιτροπή ποιότητας ζωής ζήτησαν έντεκα μικροπωλητές που εκθέτουν στο παζάρι της Ξάνθης προκειμένου να μην ανακληθεί η άδειά τους λόγω χρεών που ξεπερνάν τα δέκα χρόνια προς το δήμο Ξάνθης. Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής κατανοώντας μεν την δύσκολη οικονομική κατάσταση επεσήμαναν ότι τίθεται και θέμα παράβασης καθήκοντος σε περίπτωση που η επιτροπή κάνει δεκτή την παράταση. Μάλιστα η κυρία ΓΚιρτζίκη επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν οι επαγγελματίες του δήμου να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Α. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Ευθύνη κυρίως δική μας η μη είσπραξη των οφειλομένων

Στις αιτιάσεις των μικροπωλητών ότι δεν είχαν γνώση των συνολικών οφειλών της απάντησε η αρμόδια υπάλληλος του δήμου γνωστοποιώντας τις συστημένες επιστολές που εστάλησαν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η θέση του κυρίου Κυριακίδη ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την μη είσπραξη των οφειλομένων δεν την έχουν οι μικροπωλητές αλλά εκείνοι που θα έπρεπε να φροντίσουν γι αυτήν.

Η συζήτηση στην επιτροπή συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των μικροπωλητών προκειμένου  να ληφθεί η απόφαση με τον κύριο Κυριακίδη να παραδέχεται δημοσίως ότι είναι ευθύνη των προηγούμενων μελών που δεν φρόντισαν για την είσπραξη των οφειλών. Τελικά η απόφαση για την ανάκληση των αδειών πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς ο κύριος Χασάνογλου ψήφισε λευκό.