Νίκος Παππάς: Ντροπή για τις εθνικά ευαίσθητες περιοχές να μην έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση

Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί  περιοδεία στη Θράκη.

Για ένα παράδειγμα εγκατάστασης της δορυφορικής η οποία μετά την αεροπειρατεία που συνέβη στην χώρα δεν είχε τη δυνατότητα να βλέπει τηλεόραση μίλησε από την Σταυρούπολη ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς για να προσθέσει πως αποτελούσε ντροπή ευαίσθητες περιοχές να μην έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και το κενό αυτό να κάλυπταν τηλεοπτικοί σταθμοί γειτονικών χωρών.

«Θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν είναι ώρα για παιχνίδια

Ο κύριος Παππάς ερωτηθείς ακόμη για την περίεργη σύμπτωση διακοπής του σήματος της Degea στην ορεινή περιοχή σήμερα το πρωί ημέρα επίσκεψής του σε Σταυρούπολη και Εχίνο τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην περιοχή για να ανταποκριθεί σε μια εθνική υποχρέωση και δεν είναι ώρα για παιχνίδια.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος στην περιοχή ενώ έθεσε και το πρόβλημα που αφορά στις επαγγελματικές στέγες και τις κατοικίες της περιοχής αναφορικά με το τηλεοπτικό σήμα.

«Τα εσωτερικά προβλήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αντανακλούν την αλλαγή σελίδας στην διαπραγμάτευση και την οικονομία»

Ο κύριος Παππάς ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διαπραγμάτευση σημειώνοντας πως οι συζητήσεις γίνονται πλέον με διαφορετικά δεδομένα μετά τους δείκτες του πλεονάσματος  γεγονός που άλλαξε και την σελίδα της διαπραγμάτευσης και την σελίδα της οικονομίας διαψεύδοντας έτσι τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για κατάρρευση κάτι που αποτυπώνεται και στα εσωτερικά προβλήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία έβαλαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου.

Σε ότι αφορά στην συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ο κύριος Παππάς σημείωσε πως το θέμα το έχει εγείρει το ίδιο το ταμείο με αφορμή τις βαθιές του διαφωνίες σε σχέση με το δημόσιο χρέος με το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας. Σε ότι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Μαϊου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής σημείωσε ότι μετά την απόδοση της οικονομίας για το 2016 μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη συμφωνία οι οποίες ωστόσο φαίνεται πως κάπτονται