Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα είναι  μια χώρα δημοκρατική και πρέπει να το αποδεικνύει κάθε μέρα

Έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους κατοίκους του Εχίνου είχε στη συνέχεια της επίσκεψής του στο νομό Ξάνθης ο οποίος άκουσε τα προβλήματα των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να συναντηθούν μαζί τους. Στον Εχίνο ήταν η δεύτερη μεγάλη στάση του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά με αφορμή το πρόγραμμα εγκατάστασης δορυφορικού εξοπλισμού στην ορεινή περιοχή που βάζει τέλος στον τηλεοπτικό αποκλεισμό των κατοίκων.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο δήμαρχος ήδη ξεκινούν οι αιτήσεις στο δήμο για τους δικαιούχους του προγράμματος επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα που υπάρχει και για τα τοπικά κανάλια. Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Εχίνο την ευκαιρία να θέσει τα προβλήματα στον υπουργό είχε και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τόνισαν οι κάτοικοι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της με τόσο ενδιαφέρον στην περιοχή όπως αποτυπώνεται στις πολλές επισκέψεις υπουργών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει προεκλογική περίοδος ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση κατοίκου πως μπορεί ο κύριος Τσίπρας να υποσχέθηκε πολλά ωστόσο το γεγονός πως πραγματοποίησε την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία ήταν το σημαντικότερα αφού δίνει δυνατότητα σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της περιοχής, που αντιμετωπίζει πρόβλημα, να έχει επιτέλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Νωρίτερα ο κύριος Παππάς έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στο Δημαρχείο στη Σμίνθη όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο της περιοχής Τζεμήλ Καπζά τα ζητήματα που απασχολούν δήμο και κατοίκους. Η περιοδεία του υπουργού ψηφιακής πολιτικής ολοκληρώθηκε με την συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής ενώ ακολούθως αναχώρησε για την Κομοτηνή.