Κρίσιμο κεφάλαιο ο πρωτογενής τομέας για την παραγωγική ανασυγκροτηση και της περιοχής

C

Ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή είναι η επένδυση για την γεωθερμία τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης με αφορμή και την υπογραφή της σύμβασης του ομίλου Ευθυμιάδη με τον Δήμο Αβδήρων για την αξιοποίηση του πεδίου της Κεσσάνης για θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Μετά τα πλαστικά Θράκης και ο όμιλος Ευθυμιάδης επενδύει στην γεωθερμία γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για μια περιοχή  που μαστίζεται από την ανεργία. Αυτή την δυνατότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα τόσο με τη στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών όσο και με τη στήριξη οργανωμένων ομάδων αγροτών τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για τη νέα επένδυση του ομίλου Ευθυμιάδη που θα δημιουργήσει εκατό και πλέον θέσεις εργασίας.

Η ύπαρξη του γεωθερμικού πεδίου στην Ξάνθη αλλά και ευρύτερα στην περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό  κεφάλαιο τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τον ιαματικό τουρισμό ενώ τα οφέλη του μπορούν να επεκταθούν ακόμη και σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αρκεί βέβαια να γίνουν γρήγορα εκείνα τα βήματα που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου.