Β. Τσολακίδης: Ορισμένοι θα πρέπει να παρατήσουν τα βιλαέτια και τα μαγαζάκια που έχουν στήσει

Οι ομαδούλες και φράξιες στο ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην συρρίκνωσή του εξακολουθούν και υπάρχουν στο κόμμα και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα τονίζει ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα ενόψει της πορείας προς ενιαίο πολιτική φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση του κομματικού οργάνου με επικεφαλής που θα συντονίσει τις προσυνεδριακές διαδικασίες απάντησε η Φώφη Γεννηματά στην εσωκομματική αμφισβήτηση από κορυφαία στελέχη της παράταξης. Η κυρία Γεννηματά, μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπογράμμισε ότι το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα γίνει με βάση τις αποφάσεις στην ώρα του (στις 30 Ιουνίου), ενώ παράλληλα θα «τρέχουν» οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του ανοιχτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (πιθανότατα το φθινόπωρο). Κατά τη διάρκεια δε της ομιλίας της ανακοίνωσε ότι οι αρμοδιότητες του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρονται στο στέλεχος που θα αναλάβει συντονιστής της ΚΟΕΣ (της Επιτροπής – όχημα των προσυνεδριακών διαδικασιών που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή που σημαίνει ότι ο Στέφανος Ξεκαλάκης παραμένει γραμματέας μέχρι το Συνέδριο αλλά χωρίς αρμοδιότητες. Κληθείς να σχολιάσεις τις εξελίξεις αυτές ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης τόνισε ότι δυστυχώς οι παθογένειες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε συρρίκνωση εξακολουθούν και δημιουργούν πρόβλημα τασσόμενος ξεκάθαρα με την Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε σφοδρή επίθεση, εμμέσως πλην σαφώς, στον Νίκο Ανδρουλάκη και σε όλους όσοι -σύμφωνα με συνεργάτη της- «θέλησαν να πετάξουν χειροβομβίδες τη στιγμή της δημοσκοπικής ανόδου της παράταξης» ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, όπου θα συμμετάσχουν οι γραμματείς και οι αναπληρωτές γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, από όλη τη χώρα.