Θεανώ Φωτίου: 150 Ευρώ μηνιαίως το επίδομα τέκνων, νέο βοήθημα σε συνταξιούχους

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σύμφωνα με την οποία στόχος της κυβέρνησης είναι το επίδομα παιδιού να φθάσει στα 150 ευρώ. Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στη δέσμη των αντιμέτρων για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων στρωμάτων του πληθυσμού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ, που χορηγείται για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί, είναι να φτάσει στα 150 ευρώ το μήνα, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα είπε η αρμόδια υπουργός, το επίδομα ουσιαστικά θα διπλασιαστεί, αφού σήμερα κάθε οικογένεια παίρνει συνολικά 80 ευρώ: 40 ευρώ για κάθε παιδί. Στο εξής, το επίδομα για το πρώτο παιδί θα είναι 60 ευρώ και 90 ευρώ για το δεύτερο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια των αντιμέτρων άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα προς τους συνταξιούχους με την ίδια μορφή. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες.

Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020. Ως τρίτο μέτρο αναφέρθηκε στα σχολικά γεύματα, εκτιμώντας ότι στα μισά σχολεία δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, θα δοθούν δωρεάν σχολικά ζεστά γεύματα. Ακόμη προβλέπεται η επιδότηση ενοικίου περίπου 600.000 οικογενειών που είναι σε ενοίκιο ή έχουν λάβει δάνειο κατοικίας ενώ από το σύνολο του 1,8 δισ. ευρώ που είναι τα αντίμετρα, τα 300 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για νέα προγράμματα απασχόλησης. Επιπλέον η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στη δωρεάν συμμετοχή στα φάρμακα για ηλικιωμένους οι οποίοι θα πληγούν από την περικοπή των συντάξεων.