Οι θεσμικοί φορείς στηρίζουν το φεστιβάλ χωρίς όμως να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και για το πρόβλημα στέγασης του μουσικού σχολείου

Φεστιβάλ «Ξάνθη, πόλις ονείρων»-  27 με 29 Απριλίου θα μας χαρίσει στιγμές  συγκίνησης, περηφάνιας και κεφιού

Η 4η Συνάντηση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» είναι προ των πυλών και θα διεξαχθεί από τις  27 έως τις 29 Απριλίου ενώ ο θεσμός έχει ήδη αγκαλιαστεί και έχει καταστεί συνείδηση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων. Ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου Ξάνθης  κ. Παναγιώτης Κουτάκης  υποστηρίζει ότι όλα είναι έτοιμα για την διοργάνωση και μόνο το «απρόβλεπτο»  είναι ίσως ο μοναδικός εχθρός της όλης διοργάνωσης.

Η  διοργάνωση και υλοποίηση του φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» προς τιμήν του δικού μας και παγκόσμιου μουσουργού , Μάνου Χατζιδάκι. υπόσχεται ένα τριήμερο  απερίγραπτων στιγμών συγκίνησης, περηφάνιας και κεφιού, αποδεικνύοντας ότι ακόμη μπορούν να υπάρχουν διοργανώσεις και εκδηλώσεις που παράγουν  ήθος και πολιτισμό.  Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Κουτάκη, η Ξάνθη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα μουσικά σχολεία και να ζήσει στιγμές που θα παραμείνουν χαραγμένες στην μνήμη όλων μας.

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί εκ μέρους του κ. Κουτάκη και το γεγονός ότι  όλοι οι θεσμικοί φορείς  της περιοχής μας  δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την διοργάνωση του φεστιβάλ χωρίς το ίδιο βέβαια να συμβαίνει και με τα χρονίζοντα προβλήματα στέγασης που έχει το Μουσικό σχολείο Ξάνθης.

Οι θεσμικοί φορείς στηρίζουν το φεστιβάλ χωρίς όμως να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και για το πρόβλημα στέγασης του μουσικού σχολείου

Πάντως  παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το μουσικό σχολειό Ξάνθης είναι αρωγός και κύριος διοργανωτής του  φεστιβάλ μουσικών σχολείων και καθήκον όλων μας είναι να αγκαλιάσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να στηρίξουμε  τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ένας άλλωστε από τους ισχυρότερους σύμμαχους του νέου θεσμού δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι μέσω του δικτύου εθελοντών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τις φιλοξενούμενες αποστολές και βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους  για να απολαύσουμε όλοι μας ένα υπέροχο θέαμα και ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις νότες  ελπίδας και χαράς που θα μας χαρίσετε.