Οι φωτεινοί σηματοδότες στην Λευκίππου συνεχίζουν να παρουσιάζουν καθημερινά βλάβες  αλλά ….φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα στην περιοχή της Λευκίππου, με τους φωτεινούς σηματοδότες να παρουσιάζουν βλάβες και να διακόπτεται η λειτουργία τους συνεχώς και καθημερινά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.  Το θέμα αναδείχθηκε από το Κανάλι 6 πριν περίπου μία εβδομάδα, μετά από πολλές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, που ανησυχούν τόσο για την ασφάλεια των  πεζών όσο και για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Πολλές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Λευκίππου δέχτηκε το Κανάλι 6 και αφορούν τους φωτεινούς σηματοδότες της περιοχής που επί καθημερινής βάσεως δεν λειτουργούν λόγω βλαβών που παρουσιάζουν.  Το Κανάλι 6 ανέδειξε πριν λίγες ημέρες το θέμα αλλά μέχρι στιγμής το πρόβλημα αντί να  αποκατασταθεί, έγινε ακόμη πιο έντονο με τους φωτεινούς σηματοδότες να είναι εκτός λειτουργίας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Πολλοί από τους καταγγέλλοντες μάλιστα είναι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο 7ο Γυμνάσιο και στο 13 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και που καθημερινά περνούν από τις συγκεκριμένες διαβάσεις πεζών διασχίζοντας τις συγκεκριμένες οδούς και που κινδυνεύουν άμεσα όταν τα φανάρια είναι χαλασμένα διότι δεν μπορούν να περάσουν απέναντι λόγω του ότι οι περισσότεροι οδηγοί δυστυχώς  δεν δίνουν προτεραιότητα στους μικρούς μαθητές.

Μάλιστα οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για κυκλοφοριακό κομφούζιο με τις  κόρνες και τα μαρσαρίσματα τις πρωινές κυρίως ώρες που είναι ώρες αιχμής,  να έχουν την τιμητική τους και κανείς από τους οδηγούς να μην  παραχωρεί τις προτεραιότητες τόσο στους άλλους οδηγούς όσο και  στους πεζούς και φυσικά στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Από την Δευτέρα τα σχολεία ανοίγουν και πάλι μετά τις διακοπές του Πάσχα και εφιστούμε για μια ακόμη φορά την προσοχή των αρμόδιων φορέων ότι  θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μία μέριμνα για την αποκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών  για να αποφύγουμε άσχημα περιστατικά που θα τους ξυπνήσουν αργά  από τον βαθύ τους ύπνο.