Απόφαση σοκ για τους συμβασιούχους στο δήμο από το πρωτοδικείο Ξάνθης

Για απόφαση σοκ μιλά ο πρόεδρος των εργαζομένων στους Δήμους Δημήτρης Γαλανόπουλος αφού το πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι του δήμου, προκειμένου να λάβουν έναντι, τμήμα των δεδουλευμένων τους.

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι του δήμου, προκειμένου να λάβουν έναντι, τμήμα των δεδουλευμένων τους. Η αίτηση δικάστηκε και απορρίφθηκε στις 19 Απρίλιου και πλέον οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης, παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες, βιώνοντας όπως καταγγέλλουν τραγικές καταστάσεις.

Πλέον οι συμβασιούχοι ελπίζουν να δοθεί λύση και να λάβουν μέρος των μισθών τους, μετά τις 8 Μάιου, οπότε και έχει οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει προκειμένου να τους καταβληθεί η μισθοδοσία τεσσάρων μηνών. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου, πάντως προκάλεσε σοκ και αγανάκτηση στους συμβασιούχους, αφού όπως σημειώνουν σε ανάλογες περιπτώσεις συνάδελφων τους, υπήρξαν θετικές δικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται με αποφάσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, υπήρξαν προσωρινές διαταγές και έλαβαν έναντι των δεδουλευμένων τους, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά, καθώς και άλλων δήμων της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειώδη διαβίωση.