Μ. Σδρεβανος: Ακριβό το νερό στην Ξάνθη ωστόσο πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή του

Ιδιαίτερα ακριβό είναι το νερό στην Ξάνθη όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι δημότες συγκρίνοντας τιμολόγια όμορων δήμων. Κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κύριος Σδρέβανος σημειώνοντας ότι το κόστος του κυβικού διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Για υπέρογκες χρεώσεις του νερού στην Ξάνθη κάνοντας λόγο οι δημότες οι οποίοι μάλιστα συγκρίνοντας τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ με τα αντίστοιχα της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Αβδήρων η διαφορά που προκύπτει είναι υπερδιπλάσια

Απαντώντας από την πλευρά του ο κύριος Σδρέβανος σημείωσε πως το κόστος κυβικού καθορίζεται από πολλούς  παράγοντες οι οποίοι και διαμορφώνουν την τελική του τιμή. Σε ότι αφορά στην έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς ΔΕΥΑΞ ο κύριος Σδρέβανος σημειώνει πως ήδη υπάρχει μέριμνα για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ενώ η κοινωνική πολιτική της επιχείρησης εξαρτάται από τους ισολογισμούς της.

Πάντως σε ότι αφορά στη χαμηλότερη κοστολόγηση ανά κυβικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο κύριος Σδρέβανος διευκρίνησε πως εκεί δεν υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις αλλά δημόσιες οι οποίες επιχορηγούνται από το κράτος οπότε δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση στο τελικό κόστος της υδροδότησης παραδεχόμενος ωστόσο πως οι Ξανθιώτες πληρώνουν ακριβά το νερό.