Δεν αφορά την μειονότητα το δημοψήφισμα της Τουρκιάς υποστηρίζει ο Αχμετ Κεχαγια Ιχσαν

Απάντηση σε όσους επιμένουν να εμπλέκουν την μειονότητα της Θράκης με την Τουρκία, με αφορμή το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, δίνει μέσα από το Κανάλι 6 ο μειονοτικός δικηγόρος και πολιτευτής Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν, τονίζοντας ότι η τελευταία δεν είχε καμία συμμετοχή σεαυτό αφού δεν την αφορά μιας και είναι ένα καθαρά εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της Ξάνθης υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα είναι μία εσωτερική διεργασία της Τουρκίας και η μειονότητα της Θράκης δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση σε αυτήν ούτε και την αφορά. Άλλωστε, όπως είναι αλήθεια, δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής είχαν μόνο όσοι έχουν την τουρκική ιθαγένεια, γεγονός που αυτοδίκαια αποκλείει όλα τα μέλη της μειονότητας της Θράκης που είναι έλληνες πολίτες.

Πάντως, παρόλο που ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του νικητή, το οριακό αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος εκτιμάται από την μεγάλη πελιοψηφία των πολιτικών αναλυτών ως ήττα του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, η οποία άφησε ουσιαστικά διχασμένο τον τουρκικό λαό.