Απανωτές καταγγελίες δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ για πολύ αυξημένους λογαριασμούς από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ζητώντας την εκλογίκευση της κλιμάκωσης των χρεώσεων, την διαφάνεια στους λογαριασμούς που αποστέλλονται και την αφαίρεση από αυτούς της υποκριτικής πολιτικής κοινωνικών παροχών που αναδιανέμει τα κοινωνικά τιμολόγια που ισχύουν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στους υπόλοιπους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Σαν βροχή πέφτουν τις τελευταίες μέρες τα παράπονα και οι καταγγελίες των καταναλωτών στην Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής για τους λογαριασμούς των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ αλλά και άλλων, με την ΕΚΠΟΙΖΩ να εντοπίζει το πρόβλημα στις λεγόμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπου υπάρχει μία κλιμακωτή επιβάρυνση που την χαρακτηρίζει πολύ άδικη και ζητεί να εκλογικευτεί ώστε να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι καταναλωτές τους οποίους καλεί να αντιδρούν ενώ ζητά και περισσότερο διαφανείς λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ένα πρόβλημα που αγγίζει κάθε νοικοκυριό στην χώρα μας αφού η ηλεκτρική ενέργεια έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί πολυτέλεια αλλά συμπεριλαμβάνεται πλέον στα στοιχειώδη για την σύγχρονη αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.