Εξοπλισμός σε 6.152 νοικοκυριά της ορεινής Ξάνθης για τα ελληνικά κανάλια

 

6.152 νοικοκυριά στην ορεινή περιοχή των Δήμων Μύκης και ΔΕ Σταυρούπολης Ξάνθης θα επιδοτηθούν για τη δωρεάν εγκατάσταση δορυφορικού εξοπλισμού για τη λήψη των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

Πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια θα έχουν επιτέλους 6.152 νοικοκυριά στην ορεινή περιοχή Μύκης και Σταυρούπολης τα οποία θα επιδοτηθούν για τη δωρεάν εγκατάσταση δορυφορικού εξοπλισμού . Ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος είχε εξαγγείλει το σχετικό πρόγραμμα μετά από συνάντηση με τους βουλευτές της Θράκης ενόψει της αδυναμίας κάλυψης από τη Digea με επίγειο σήμα καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Την εποπτεία της υλοποίησης θα έχει η ΕΕΤΤ ενώ το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση σε παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών για την προμήθεια κεραιών, δεκτών και καρτών για τη δωρεάν λήψη των ελληνικών προγραμμάτων. Στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που διαθέτουν οι πάροχοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πιστοποιούνται από τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης ότι κατοικούν στους παρακάτω ορεινούς οικισμούς και στη συνέχεια θα αποκτούν τον εξοπλισμό. Η δράση αφορά 17.590 κατοίκους στους δύο Δήμους της Ξάνθης που συμμετέχουν και άλλους τόσους στη Θράκη καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο για περιοχές που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.