Οι χαλασμένοι φωτεινοί σηματοδότες στην Λευκίππου δυσχεραίνουν την κυκλοφορία αλλά κυρίως τη διέλευση των παιδιών για το σχολειό τους

Πολλές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Λευκίππου δέχτηκε το Κανάλι 6 και αφορούν τους φωτεινούς σηματοδότες της περιοχής που επί καθημερινής βάσεως δεν λειτουργούν λόγω βλαβών που παρουσιάζουν. Πολλοί από τους καταγγέλλοντες μάλιστα είναι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο 7ο Γυμνάσιο και στο 13 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και που καθημερινά περνούν από τις συγκεκριμένες διαβάσεις πεζών διασχίζοντας τις συγκεκριμένες οδούς και που κινδυνεύουν άμεσα όταν τα φανάρια είναι χαλασμένα διότι δεν μπορούν να περάσουν απέναντι λόγω του ότι οι οδηγοί δεν δίνουν προτεραιότητα στους μικρούς μαθητές.

Ακόμη μία δύσκολη μέρα για τους οδηγούς αλλά κυρίως για τους πεζούς η σημερινή για την πόλη μας στην περιοχή της Λευκίππου λόγω των βλαβών που παρουσιάζουν συνεχώς οι φωτεινοί σηματοδότες. Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο να χαλούν τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες οι συγκεκριμένοι φωτεινοί σηματοδότες και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής τα φανάρια  παρουσιάζουν βλάβη που έχει διάρκεια έως και τρεις ώρες.  Ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης μας,  η συγκεκριμένη περιοχή,   όπου  έχει πολλές κατευθύνσεις από και προς την έξοδο για Καβάλα αλλά και προς τον Πετεινό. Δεχτήκαμε πολλές καταγγελίες πολιτών και κυρίως γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στο 7ο Γυμνάσιο και στο 13 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και που καθημερινά περνούν από τις συγκεκριμένες διαβάσεις πεζών διασχίζοντας τις συγκεκριμένες οδούς και που κινδυνεύουν άμεσα όταν τα φανάρια είναι χαλασμένα διότι οι μαθητές δεν μπορούν να περάσουν απέναντι λόγω του ότι οι οδηγοί δεν δίνουν προτεραιότητα στους μικρούς μαθητές.  Μάλιστα κάνουν λόγο για κυκλοφοριακό κομφούζιο με τις  κόρνες και τα μαρσαρίσματα να έχουν την τιμητική τους και κανείς από τους οδηγούς να μην  παραχωρεί τις προτεραιότητες τόσο στους άλλους οδηγούς όσο και  στους πεζούς και φυσικά στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Τα συγκεκριμένα φανάρια παρουσιάζουν κάθε τρεις και λίγο βλάβες με αποτέλεσμα τη  δύσκολη πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά τους συγκροτήματα και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μία μέριμνα από τις αρμόδιες αρχές για να αποφύγουμε άσχημα περιστατικά που θα ξυπνήσουν τους αρμόδιους από τον βαθύ τους ύπνο.