Επαφές Αντωνιάδη με την βουλγαρική πλευρά για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Σειρά επαφών πραγματοποίησε στην Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης, προκειμένου να ενταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ροδόπης.

Η τουριστική αξιοποίηση της ορεινής περιοχής της Ροδόπης σε συνεργασία της ελληνικής και της βουλγαρικής πλευράς συζητήθηκε στις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στην γειτονική χώρα ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Κώστας Αντωνιάδης με το νομάρχη Σμόλιαν κατά την διάρκεια των εγκαινίων του φορέα διαχείρισης της οροσειράς από την βουλγαρική πλευρά στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Βουλγαρίας.

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη που δείχνει πάντως ότι η βουλγαρική πλευρά βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την ελληνική στο θέμα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου της Ροδόπης στην οποία θα συμβάλλει καθοριστικά η διάνοιξη του κάθετου άξονα Δημάριο – Ρουντοζέμ ώστε να διασυνδεθεί το ελληνικό με το αντίστοιχο βουλγαρικό οδικό δίκτυο το οποίο είναι ήδη έτοιμο. Ένα έργο που άλλωστε έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ.