Σ. Γιαννακίδης: Μέτρα 2% του ΑΕΠ και αντίμετρα το πλαίσιο της συμφωνίας που διαγράφει ένα τοπίο εξόδου της χώρας από το μνημόνιο

C

Mε την υπερψήφιση από την συντριπτική πλειοψηφία του σχεδίου απόφασης που πρότεινε η ηγεσία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας, κατά την ομιλία του, μίλησε για μια συμφωνία με προοπτική, που διασφάλισε την επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα.

Η επιστροφή των κλιμακίων σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση μιας δύσκολης  συμφωνίας η οποία όπως τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης ο οποίος όμως επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε.

Σε ότι αφορά τώρα στην ίδια την συμφωνία ο κύριος Γιαννακίδης τόνισε πως αυτή περιλαμβάνει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ αλλά και αντίστοιχα αντίμετρα δίνοντας στην κυβέρνηση το χρόνο να μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έθεσε ώστε το 2018 η χώρα να βγει από τα μνημόνια.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος πρέπει να είναι ικανά να εντάξουν τη χώρα στην ποσοτική χαλάρωσης και αποτελούν προϋπόθεση για να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για το 2019 και το 2020 με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε ωστόσο να καθιστά σαφές πως η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις προτού εξεταστεί το αν η χώρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.