Πυρά της νέας δημοκρατίας για τη συμφωνία της Μάλτας

Στο μεταξύ πυρ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη συμφωνία ο οποία  κάνει λόγο για υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας δεσμευόμενη μάλιστα για μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκτιμά ως θετική εξέλιξη το κλείσιμο της αξιολόγησης σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα σταθερό περιβάλλον.

Σκληρή κριτική για την συμφωνία που επετεύχθη στην Μάλτα ασκεί η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως υπονομεύει το μέλλον της χώρας ενώ είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσσιαλιστών Σωκράτης Ξυνίδης  αποτιμά θετικά το κλείσιμο της συμφωνίας η οποία διαμορφώνει για τη χώρα ένα κλίμα σταθερότητας το οποίο ωστόσο όπως σημειώνει θα πρέπει να διατηρηθεί ώστε να θεμελιωθεί το αίσθημα της εξόδου από την κρίση και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.